Οι κανόνες των 2 εξοχικών
Γενικές Παρατηρήσεις

Ελάχιστος χρόνος διαμονής και τρόποι πληρωμής / εκπτώσεις

 • Προβλέπεται ελάχιστος χρόνος φιλοξενίας: 4 (τέσσερις) διανυκτερεύσεις

 • Για την επιβεβαίωση της κράτησης προβλέπεται προκαταβολή 35% του συνολικού τιμήματος (εντός 3 ημερών απο της οριστικοποίησης της συμφωνίας), ενώ το υπόλοιπο 65% (και η εγγύηση των 300€) καταβάλλονται μέχρι 1 μήνα προ της άφιξης των ενοικιαστών.

 • Για την περίπτωση ενοικίασης άνω των 7 διανυκτερεύσεων παρέχεται έκπτωση 5% στη βασική τιμή ενοικίασης και για περίπτωση των άνω 30 διανυκτερεύσεων προσφέρεται συνολική έκπτωση -10%.

Αναγκαία η χρήση αυτοκινήτου

 • Για την απρόσκοπτη μετακίνηση απαιτείται οπωσδήποτε η χρησιμοποίηση αυτοκινήτου απο τους ενοικιαστές (είτε χρησιμοποίηση ιδιόκτητου, είτε ενοικίαση αυτοκινήτου). Η ενοικίαση μπορεί να γίνει είτε με την άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας, είτε μέσω εταιριών ενοικίασης που υπάρχουν στην Πάτρα και το Αίγιο.

Γειτονικές παραλίες και ακτές

 • Η βοτσαλωτή παραλία στα Σελιανίτικα βρίσκεται σε απόσταση 1 χλμ. (ή 1,5 χλμ.  ασφαλτόδρομο) και η οποία το καλοκαίρι σε όλο της το μήκος έχει πολυάριθμα εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ, κλπ.

 • Αντίστοιχα μαγαζιά υπάρχουν επίσης πιο ανατολικά στην παραλία της Άκολι (3 χλμ απόσταση), όπως και σε άλλες όμορφες παραλίες στα 5-10 χλμ (και όπως μπορούν να ενημερωθούν οι ενοικιαστές με τους σχετικούς / τοπικούς χάρτες που τους διατίθενται με την άφιξη τους).

Εγγύηση για πιθανές ζημιές

 • Προβλέπεται υποχρεωτική καταβολή συμπληρωματικού ποσού 300€ (με το 2ο μέρος της πληρωμής) σαν εγγύηση για πιθανές ζημιές στο εξοχικό ή και τον εξοπλισμό του.

 • Η εγγύηση επιστρέφεται 100% (μείον τα έξοδα του εμβάσματος) εντός 7 ημερών απο την αναχώρηση των ενοικιαστών και με την προϋπόθεση οτι δεν διαπιστώθηκαν ζημιές (ή ελλείψεις) στο εξοχικό την ημέρα της αναχώρησης και πριν την παραλαβή των κλειδιών απο τον ιδιοκτήτη.

Ώρες check-in και check-out

 • Οι ώρες που προβλέπονται είναι 14:00 στην άφιξη και 12:00 στην αναχώρηση.

 • Ωστόσο σε αμοιβαία συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη οι παραπάνω ώρες μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά (για την εξυπηρέτηση των ενοικιαστών) με την βασική προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν άλλοι ενοικιαστές που θα έρθουν ή θα φύγουν την ίδια ημέρα.

Συνεργασία με καθαρίστρια, κηπουρό, τεχνίτες

 • Η καθαρίστρια εισέρχεται στο εξοχικό κατόπιν συνεννόησης με τους ενοικιαστές, (συνήθως απογευματινές ή βραδινές ώρες), φροντίζοντας να είναι κάποιος απο τους ενοικιαστές στο σπίτι.

 • Ο κηπουρός έχει καθημερινή παρουσία στους κήπους για ποτίσματα και συντήρηση, είναι διακριτικός και συνήθως απασχολείται απογευματινές ώρες μέχρι την δύση του ηλίου.

 • Οι τεχνίτες καλούνται από τον ιδιοκτήτη στην περίπτωση που ο ενοικιαστής θα διαπιστώσει κάποια βλάβη στον εξοπλισμό ή στα δίκτυα του εξοχικού και η είσοδος τους γίνεται κατόπιν συνεννόησης.

Εξοικείωση για χώρους και εξοπλισμό (checklist)

 • Προβλέπεται η χρησιμοποίηση σχετικού πίνακα (ελληνικά και αγγλικά) με περίπου 35 σημεία για την εξοικείωση των ενοικιαστών απο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του ιδιοκτήτη την ημέρα της άφιξης των ενοικιαστών.

 • Η εξοικείωση γίνεται στα ελληνικά (ή στα αγγλικά )με την χρήση του ανάλογου checklist, που αντίγραφο του δίνεται στους ενοικιαστές.

Εξοικονόμηση ενέργειας και νερού

 • Για την προστασία του περιβάλοντος οι ενοικιαστές παρακαλούνται ιδιαιτέρως (ώστε φεύγοντας για τις καθημερινές τους εκδρομές) να μην αφήνουν ανοιχτά τα φώτα, τις βρύσες να τρέχουν, και τα κλιματιστικά να δουλεύουν, κλπ γιατί προκαλείται ασύμφορη σπατάλη ενέργειας και πόσιμου νερού, χωρίς πρακτικά να οφελείται κανείς.

 • Βλέπε κανόνες εξοχικών για εξοικονόμηση νερού και ενέργειας στο σχετικό PDF αρχείο

Κανόνες & διευκρινήσεις για την χρήση της πισίνας

 • Υπάρχει ξεχωριστό κείμενο κανονισμών που έχει αναρτηθεί δίπλα στην πισίνα / Swimming pool rules

 • Για όλους τους ενοικιαστές προβλέπονται σχετικοί κανόνες (και διευκρινήσεις), οι οποίοι είναι γραμμένοι σε δίγλωσσο κείμενο και το οποίο σε πλαστικοποιημένη μορφή είναι τοποθετημένο σε 2 διαφορετικά σημεία / εισόδους της πισίνας.

 • Οι ενοικιαστές παρακαλούνται για την ασφαλή τήρηση των κανόνων, προκειμένου για την αποφυγή ατυχημάτων και παράλληλα οπωσδήποτε χρειάζεται να μην αφήνουν ασυνόδευτα παιδιά στο χώρο της πισίνας.

 • Βλέπε τους κανόνες για την σωστή χρήση της πισίνας στο σχετικό PDF αρχείο

Συνεργασία και αλληλοκατανόηση με «γείτονες» διπλανού εξοχικού

 • Δεδομένου ότι το εξοχικό Panorama βρίσκεται πάνω ακριβώς απο το εξοχικό Primavera (αλλά με τελείως διαφορετικές εισόδους και πλήρη αυτονομία), τελικά είναι πιθανόν για κάποιες μέρες να υπάρχουν ταυτόχρονα ενοικιαστές και στα 2 εξοχικά και προφανώς να πρέπει να μοιράζονται την πισίνα ή και το μπάρμπεκιου.

 • Πρακτικά (και απο τις προηγούμενες χρήσεις των εξοχικών) δεν υπάρχει πρόβλημα λόγω του μεγέθους της πισίνας (που είναι 60 τμ.) και του συνολικού χώρου των 160 τμ που την περιβάλλει, με την προϋπόθεση μιας καλής πίστης στην κατανομή και τοποθέτηση στις ξαπλώστρες και την εξασφάλιση ησυχίας τις ώρες κοινής ησυχίας.

 • (Προβλέπονται συνολικά 12 ξαπλώστρες / καρέκλες θαλάσσης και άλλες 2 για μικρά παιδιά).

Κάπνισμα από τους ενοικιαστές

 • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στους εσωτερικούς και κλειστούς χώρους των 2 εξοχικών, παρά μόνο στους εξωτερικούς χώρους και τα 2 ανοικτά μπαλκόνια.

Υπεράριθμοι ενοικιαστές (σχετικά με αυτούς που δηλώθηκαν στο κλείσιμο του εξοχικού)

 • Τα 2 εξοχικά έχουν δυνατότητες φιλοξενίας και ευκολίες ύπνου στο Panorama 10 άτομα και στο Primavera 6 άτομα. Δεν προβλέπεται η δυνατότητα φιλοξενίας υπεράριθμων, δεδομένου οτι δεν υπάρχουν οι σχετικές ευκολίες, εκτός από την φιλοξενεία μωρών και μικρών παιδιών (βλ. παρακάτω).

Ζωηρά πάρτι από τους ενοικιαστές

 • Οποιεσδήποτε γιορτές / πάρτι γενεθλίων αφορούν τους φιλοξενούμενους και μόνο, είναι ευπρόσδεκτα φτάνει να μην καλούνται άτομα εκτός των φιλοξενούμενων και να μην δημιουργούνται ζημιές στα εξοχικά.

Φιλοξενία μωρών / μικρών παιδιών

 • Στην περίπτωση που οι ενοικιαστές έχουν μωρά, προβλέπεται ένα ξύλινο παρκοκρέβατο με δικό του στρώμα και κάλυμμα, όπως επίσης και ένα ειδικό καρεκλάκι / τραπέζι για το φαγητό του μωρού.

 • Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται μια ενημέρωση του ιδιοκτήτη για να μεταφερθούν και τα 2 έπιπλα στους σχετικούς χώρους τους.

Ανάγκη φωτοτύπισης διαβατηρίων με την άφιξη

Για λόγους ταυτοποίησης των φιλοξενούμενων και προκειμένου να διασφαλιστεί η συμβατότητα τους με την πληροφόρηση που ανταλλάχθηκε πριν το κλείσιμο της ενοικίασης, χρειάζεται η επίδειξη και φωτοτύπιση 1-2 εντύπων από τα συγκεκριμένα άτομα που έκλεισαν την ενοικίαση (διαβατήριο ή ταυτότητα).

Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα (από τον αντίστοιχο ιδιοκτήτη) για να δηλωθούν μόνο στις σχετικές φορολογικές αρχές γιά το διάστημα και τα άτομα που έκλεισαν την ενοικίαση.

Ανάγκη επιθεώρησης εξοχικού πριν την παράδοση των κλειδιών

 • Μετά την ασφαλή άφιξη των φιλοξενούμενων σε κάθε εξοχικό, γίνεται μια λεπτομερής περιήγηση τους σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, (προκειμένου να παρουσιαστεί η καλή τους κατάσταση και η καθαριότητα τους) και να πιστοποιηθεί απο τους αντίστοιχους ενοικιαστές οτι το κάθε εξοχικό ανταποκρίνεται πλήρως στις περιγραφές και τα στοιχεία αλληλογραφίας που ανταλλάχτηκαν.

 • Στην διάρκεια της περιήγησης (στα ελληνικά ή/και στα αγγλικά) παρουσιάζεται στους ενοικιαστές ο μόνιμος και φορητός εξοπλισμός του κάθε εξοχικού και ο τρόπος λειτουργίας τους.
  Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται δίγλωσσος κατάλογος (στα ελληνικά και αγγλικά), ο οποίος χρησιμεύει επίσης για την εξοικείωση των ενοικιαστών με τους διάφορους χώρους και τον εξοπλισμό τους. Ο κατάλογος αποτελείται από περίπου 35 σημεία και αντίγραφο του παραδίδεται στους ενοικιαστές.

 • Με την ολοκλήρωση της περιήγησης και εξοικείωσης (στο κάθε εξοχικό) παραδίδονται τα κύρια και βοηθητικά κλειδιά και τα μπουτόν ασφαλείας, μαζί με τις ευχές για καλή διαμονή.

 • Πριν την αναχώρηση των ενοικιαστών και πριν την παραλαβή των κλειδιών (κύρια και βοηθητικά), προβλέπεται μια γρήγορη επιθεώρηση (του αντίστοιχου εξοχικού από τον ιδιοκτήτη του, ή τον αντιπρόσωπο του), για να πιστοποιηθεί η καλή κατάσταση του εξοχικού και του εξοπλισμού του, που είναι βασική προϋπόθεση για την επαναπαράδοση στον ιδιοκτήτη του.

 • Πριν την παράδοση των κλειδιών και στην περίπτωση που θα διαπιστωθούν οποιεσδήποτε βλάβες / ζημιές, θα πρέπει να δηλωθούν άμεσα στους ενοικιαστές κι ενδεχομένως να γίνει χρήση του χρηματικού ποσού της εγγύησης.

 • Διαφορετικά αν δεν δηλωθεί τίποτα εντός 7 ημερών (από την αναχώρηση των ενοικιαστών) το σχετικό ποσό της εγγύησης επιστρέφεται αυτομάτως στον ίδιο λογαριασμό, που είχαν γίνει οι 2 προηγούμενες πληρωμές (1η και 2η δόση) για την ενοικίαση.

Panoprima, Πανόραμα, Πριμαβέρα, Panorama, Primavera

Μάθετε περισσότερα για τη Βίλλα Πανόραμα

Panoprima, Πανόραμα, Πριμαβέρα, Panorama, Primavera

Μάθετε περισσότερα για τη Βίλλα Πριμαβέρα