ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ» ΑΙΓΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (ναι μεν ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, αλλά και ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΙΓΙΩΤΗΣ)
Είναι από τις πιο παλιές και ιστορικές γειτονιές του Αιγίου και το βλέπει κανείς καθαρά στα όμορφα νεοκλασικά σπίτια, που τώρα είναι ανακαινισμένα και βαμμένα με πολύ ζωντανά χρώματα.
Η παλιά αγορά ήταν η Δημοτική Αγορά του Αιγίου (αποδεδειγμένα ιστορικό κτίριο Τσίλερ) με πλήθος μικροκαταστημάτων μέσα της, κυρίως για τρόφιμα, κρέατα, λαχανικά και ψάρια, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες της πόλης μέχρι και 150 χρόνια πριν.
Ήταν επόμενο να έχει αναπτυχθεί γύρω της ένας πυκνός οικιστικός ιστός με πολλά άλλα μαγαζιά και ταβέρνες – μικροεστιατόρια (τα περισσότερα έχουν κλείσει ή μετασχηματιστεί) και που έδιναν ένα ιδιαίτερο τοπικό χρώμα στις γύρω γειτονιές, (και πέραν από την όμορφη πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, που κοσμεί υπέροχα την περιοχή με την εμφανή λιθόκτιστη δομή της).
Αυτό ακριβώς το τοπικό περιβάλλον εκμεταλλεύτηκε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, που αγαπούσε πολύ την πόλη του και πολλές σκηνές από τις ταινίες του είναι γυρισμένες σε αυτές τις γειτονιές με το χαρακτηριστικό τους χρώμα
(βλέπε φωτογραφία εποχής με το χαρακτηριστικό παλιό περίπτερο από την ταινία του «Θίασος»).
Εποχές και ατμόσφαιρες που πέρασαν ανεπιστρεπτί, αλλά κομμάτια τους κάποιοι πρόλαβαν και τα κατέγραψαν όμορφα.